Workshops

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is ruim 15 jaar professioneel bezig met vilt: “Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!”

Anneke wil graag haar kennis en vaardigheden delen. Vandaar dat zij workshops geeft aan zowel particulieren als aan bedrijven. Ook kan je elke eerste zaterdag van de maand komen vilten in het open atelier, zodat je de ruimte hebt en gebruik kan maken van alle materialen.

Wil je graag met een groep een workshop volgen? Dat kan! VanVilt kan een workshop geheel naar wens uitvoeren, ook op locatie.

We kunnen weer!

Dit najaar zijn er 5 workshops gepland: wandpanelen, lampen vilten en manden/schalen. Voor de beschrijving kun je naar beneden scrollen.

En, zoals altijd: kleine groepen, veel aandacht.

Je kunt je aanmelden via de email: contact@vanvilt.nl

Workshop wandkleed/-paneel maken, zondag 24 oktober 2021 (vol) en zondag 9 januari 2022

Een vilten wandpaneel of wandkleed is erg mooi, maar ook goed voor de akoestiek. In deze workshop maken we een schilderij of wandkleed van vilt. De mogelijkheden zijn legio: gekleurd, verfijnd of grof, met veel structuur of juist heel strak. Het komt dus op je eigen gevoel of inbreng aan. VanVilt helpt je met de technieken om tot een mooi resultaat te komen.

Bij deze workshop moet je er van uit gaan dat je de hele dag bezig bent. Met name als je ook nog bijvoorbeeld kleurcombinaties of structuren wilt uitproberen. Daarna kan je het in een groter geheel maken. De wol is aanwezig Mocht je van je doek een schilderij willen maken, dan moet je zelf het frame kopen.

Kosten: € 120,00. De workshop duurt de hele dag van 10 tot ongeveer 16/17 uur.

Workshop lampen maken, zondag 12 december 2021

In deze workshop kun je een lamp maken van vilt. Je kunt dit doen rond een zelf meegebracht frame of je kunt een lamp vilten die frameloos is (onze bollampjes). De lamp kan zowel van dik als van dun vilt. Ook kunnen er vezels in de lamp verwerkt worden.

Vilten lampen geven een prachtig transparant licht, bijna toverachtig.

Kosten: € 150,00. De workshop duurt een hele dag, van 10 uur tot 17.00.

Workshop 3d vilten: manden of schalen 7 november 2021

In deze workshop gaan we aan de slag met het maken van stevige manden of schalen. De manden zijn zo stevig dat ze goed gebruikt kunnen worden voor hout of tijdschriften. Sommigen maken er een tas van. Een sieraad voor je kamer!

Alle voorwerpen worden rond een mal gemaakt. Aangezien ze van dik vilt gemaakt worden, is het een arbeidsintensieve klus. Je hebt dan ook de hele dag nodig om tot een mooi resultaat te komen.

De cursus begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 17 uur.

De kosten voor deze workshop zijn € 130,00.

Kosten

De opgegeven prijzen van de workshops zijn inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en materiaal.

De workshops worden gehouden voor hooguit 3 personen (in verband met corona), zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden en je alle vragen kunt stellen die je wilt.

Locatie.

Het atelier van VanVilt bevindt zich in de Van de Pekstraat 114. Dit is dicht bij de pont en bij metrostation Noorderpark.

Aanmelden

U kunt zich via de email aanmelden: contact@vanvilt.nl

U ontvangt dan een bevestiging via de email.

In de email vragen wij u het bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, is uw inschrijving definitief. U ontvangt dan een bericht met de routebeschrijving en andere zaken die u wellicht mee moet nemen. Of waar u even rekening mee moet houden.

Workshop vilten uit de vacht (in de zomer weer)

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met diverse vachten. Er zijn zoveel verschillende krullen en lokken, die allen een eigen manier van verwerken vragen. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van wat je met die lokken wilt doen (plat, rechtopstaand of los). We leren de vachten op hun eigen wijze te verwerken in een doek. (we vilten dus geen hele vacht!)

Het resultaat is een spannend doek, dat vaak ruig overkomt.

Kosten: € 120,00. De workshop duurt een hele dag, van 10 tot 17.00 uur.