Workshops

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is ruim 15 jaar professioneel bezig met vilt: “Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!”

Anneke wil graag haar kennis en vaardigheden delen. Vandaar dat zij workshops geeft aan zowel particulieren als aan bedrijven. Ook kan je elke eerste zaterdag van de maand komen vilten in het open atelier, zodat je de ruimte hebt en gebruik kan maken van alle materialen.

Wil je graag met een groep een workshop volgen? Dat kan! VanVilt kan een workshop geheel naar wens uitvoeren, ook op locatie.

Op dit moment heb ik het heel druk. Vandaar dat er nog geen workshops gepland zijn voor 2023. Mocht je belangstelling hebben, stuur dan een email. Ik zet je dan op de lijst en hou je op de hoogte. 

Heb je al een groep die samen een workshop wil doen. Neem contact op via contact@vanvilt.nl. Dan kunnen we samen kijken naar een datum.

Workshop wandkleed/-paneel maken zondag 23 oktober en 20 november  2022 (VOL)

Een vilten wandpaneel of wandkleed is erg mooi, maar ook goed voor de akoestiek. In deze workshop maken we een schilderij of wandkleed van vilt. De mogelijkheden zijn legio: gekleurd, verfijnd of grof, met veel structuur of juist heel strak. Het komt dus op je eigen gevoel of inbreng aan. VanVilt helpt je met de technieken om tot een mooi resultaat te komen.

Bij deze workshop moet je er van uit gaan dat je de hele dag bezig bent. Met name als je ook nog bijvoorbeeld kleurcombinaties of structuren wilt uitproberen. Daarna kan je het in een groter geheel maken. De wol is aanwezig. Ga uit dat je kunt werken op een oppervlakte van 1 m2.

Mocht je van je doek een schilderij willen maken, dan moet je zelf het frame kopen.

Kosten: € 150,00. De workshop duurt de hele dag van 10 tot ongeveer 16/17 uur.

Workshop lampen maken, zondag 6 november 2022

In deze workshop kun je een lamp maken van vilt. Je kunt dit doen rond een zelf meegebracht frame of je kunt een lamp vilten die frameloos is (onze bollampjes). De lamp kan zowel van dik als van dun vilt. Ook kunnen er vezels in de lamp verwerkt worden.

Vilten lampen geven een prachtig transparant licht, bijna toverachtig.

Kosten: € 170,00. De workshop duurt een hele dag, van 10 uur tot 17.00.

Workshop: wat te doen met alle proeven en vilten lappen? Zondag 11 december 2022

 

Iedereen die vilt, maakt lappen of uitprobeersels die niet helemaal worden wat je had gedacht. En bijna iedereen bewaard deze lappen. Goed zo! Want daar kan je nog hele fijne dingen mee doen.

Dat gaan we in deze workshop uitproberen. Wellicht doe je niet alles zelf, maar kan je meekijken wat een ander doet en kom je ook weer op ideeen.

Kosten € 150,00. De workshop duurt de hele dag van 10 tot 16/17 uur.

Kosten

De opgegeven prijzen van de workshops zijn inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en materiaal.

De workshops worden gehouden voor hooguit 4 personen (zolang dit kan in deze coronatijden), zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden en je alle vragen kunt stellen die je wilt.

Locatie.

Het atelier van VanVilt bevindt zich in de Van de Pekstraat 114. Dit is dicht bij de pont en bij metrostation Noorderpark.

Aanmelden

Je kunt je via de email aanmelden: contact@vanvilt.nl

Je ontvangt dan een bevestiging via de email.

In de email vragen wij je het bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, is je inschrijving definitief. U ontvangt dan een bericht met de routebeschrijving en andere zaken die u wellicht mee moet nemen. Of waar u even rekening mee moet houden.

<!– Google tag (gtag.js) –>
<script async src=”https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-155799-2″></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());

gtag(‘config’, ‘UA-155799-2’);
</script>