Vilten wand voor bedieningscentrum Steekterpoort

Voor het nieuw gebouwde bedieningscentrum Steekterpoort in Alphen aan de Rijn heeft VanVilt een prachtige groene vilten kunstwerk ontworpen en gevilt.De opdracht was om het groen van buiten naar binnen te halen.
VanVilt heeft zich toen verdiept in het groen dat rondom het gebouw aangelegd zou worden. Zo heeft VanVilt bijvoorbeeld de kattenstaart omgezet in krulllen van de longwool en verdikkingen aangebracht voor de takken. Uiteindelijk is het vilt met natuurlijke pigmenten geverfd in een levendig groen, door Leentje Hengel van Tinctoria.

Samen met de geknoopte lamp brengt de vilten wand warmte aan in de ruimte van glas, bamboe en beton. Ook wordt de akoestiek op deze manier verbeterd.

2014

Project Steekterpoort

  • Concept en ontwerp lamp
  • Ambachtelijke productie
  • Samenwerking met architect