Wie is VanVilt?

VanVilt is een ambachtelijk viltatelier, opgericht door Anneke Hoogervorst (2003). VanVilt ontwerpt en maakt haar eigen producten. De specialiteiten van VanVilt zijn met name vilten wandbekleding, lampen en het bekleden van meubels. Natuurlijk maken we soms ook andere producten, zoals vloerkleden, dekens en kussens. We hebben al voor diverse (interieur)architecten en ontwerpers projecten uitgevoerd.

Anneke Hoogervorst is VanVilt gestart vanuit een passie voor textiel. Vilt bleek het ultieme soort: je kunt van de basis af je eigen textiel maken. En dan komt daar nog bij dat je een produkt geheel van vilt kan maken, zonder gebruik van naaimachines en dergelijke. Ideaal dus om met de prachtige wol, met haar diepe kleuren en texturen iets moois te creëeren. Vandaar dat we ook graag de ontwerpen en ideeën van anderen uitvoeren.

Nu richt VanVilt zich met name op het interieur. De eigenschappen van wol/vilt maken dat het een ideaal en duurzaam produkt is, dat naast de prachtige uitstraling een welkome bijdrage levert aan de akoestiek.

Hoe werken wij?

Aangezien wij alles op maat maken, maken wij -met name bij wandbekleding- voor iedereen een apart ontwerp. Vaak worden wij gevraagd als de akoestiek niet goed is. Juist dan is het handig om ter plekke te bekijken hoe het zit met de galm en op welke plek het vilt het beste kan werken.
Meestal krijg ik eerst foto’s toegestuurd en wordt er gevraagd naar een prijsindicatie. Dit is een grove indicatie gebaseerd op het aantal vierkante meters. Meestal komen hier nog kosten bij voor het ontwerp en het bevestigen van het vilt (bijvoorbeeld op een frame of direct op de muur).
Kosten voor het eerste gesprek zijn gratis, mits er daarna een opdracht volgt. Is VanVilt alleen gevraagd voor het meedenken over de akoestiek en wordt er geen opdracht gegeven, dan rekent VanVilt daar eenmalig € 100,00 voor.

Aangezien het maken van vilt, met name in grote oppervlaktes, een zware en tijdrovende bezigheid is, heeft VanVilt een vaste medewerkster die helpt bij grote opdrachten en projecten: Amber Terburg.

Daarnaast worden we soms terzijde gestaan door stagiaires.

Amber spoelt de hoes buiten schoon.

We zijn vaak groot bezig en maken alles vanuit ons atelier in Amsterdam Noord. Voor het bevestigen van het vilt schuwen we het niet om op grote hoogte op een steiger te staan.

Opdrachtgevers

VanVilt heeft voor de volgende opdrachtgevers gewerkt:

 

– The big Green Egg/Spoetnik (wandbekleding, hoofdkantoor)

– Filling Pieces (lampen voor het hoofdkantoor)

– Atelier Jan Franssen, interieurarchitect (Huisartsenpraktijk Aquamarijn)

– BlokKatsvanVeen architecten, Amsterdam (Steekterpoort, Alphen aan de Rijn)

– Rian Knop, styliste (particulier Den Haag)

– Biagina Principato, binnenhuisarchitecte (Theater Sonnevanck)

– Project 20/20

– K2 architecten (Fort Vechten)

– Marianne Verburg, decor ontwerp (Het Filiaal, De trollenkoning)

– Heleen van ’t Hoen, kunstenares (wandbekleding farmaceutisch bedrijf, Oldenzaal)

– i-29/Zwarthoed, (tribal DDB)

– Concern/van der Plas interieurbouw (ZLTO, den Bosch)

– Unfold (brainwave sofa)

– Vinland concepts en campaigns (vilten wand)

– Maarten Baas (chankley bore)

– Dockz, interieurarchitecten, lampen stadskantoor Enkhuizen

– Storeage (lampen)

– Cast Iron (sjaals & mutsen)

– Gerwin Smit,theater vormgeving (vilten wandkleed)

– Bertjan Pot (seamless chair)

 

en vele particuliere opdrachtgevers.