Workshops

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is ruim 15 jaar professioneel bezig met vilt: “Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!”

Anneke wil graag haar kennis en vaardigheden delen. Vandaar dat zij workshops geeft aan zowel particulieren als aan bedrijven. Ook kan je elke eerste zaterdag van de maand komen vilten in het open atelier, zodat je de ruimte hebt en gebruik kan maken van alle materialen.

Wil je graag met een groep een workshop volgen? Dat kan! VanVilt kan een workshop geheel naar wens uitvoeren, ook op locatie.

Workshop wandkleed/-paneel maken zondag  21 januari 2024 (VOL)

Een vilten wandpaneel of wandkleed is erg mooi, maar ook goed voor de akoestiek. In deze workshop maken we een schilderij of wandkleed van vilt. De mogelijkheden zijn legio: gekleurd, verfijnd of grof, met veel structuur of juist heel strak. Het komt dus op je eigen gevoel of inbreng aan. VanVilt helpt je met de technieken om tot een mooi resultaat te komen.

Bij deze workshop moet je er van uit gaan dat je de hele dag bezig bent. Met name als je ook nog bijvoorbeeld kleurcombinaties of structuren wilt uitproberen. Daarna kan je het in een groter geheel maken. De wol is aanwezig. Ga uit dat je kunt werken op een oppervlakte van 1 m2.

Mocht je van je doek een schilderij willen maken, dan moet je zelf het frame kopen.

Kosten: € 160,00. De workshop duurt de hele dag van 10 tot ongeveer 16/17 uur.

Workshop lampen maken, zondag 3 december 2023 (Vol)

In deze workshop kun je een lamp maken van vilt. Je kunt dit doen rond een zelf meegebracht frame of je kunt een lamp vilten die frameloos is (onze bollampjes). De lamp kan zowel van dik als van dun vilt. Ook kunnen er vezels in de lamp verwerkt worden.

Vilten lampen geven een prachtig transparant licht, bijna toverachtig.

Kosten: € 170,00. De workshop duurt een hele dag, van 10 uur tot 17.00.

Workshop manden en schalen maken, zondag 17 december 2023

In deze workshop kan je een mand of een schaal van vilt maken. Kleurkeuze en opbouw van klueren is geheel aan jou. je mag de wol van mij gebruiken. Ik geef wel aan welke wol het beste is voor je mand of schaal.

Manden en schalen maken is heel intensief en vraagt doorzettingsvermogen. Maar op het eind heb je wel een product dat heel lang mooi blijft en mee gaat.

Reken erop dat je een hele dag bezig bent. de workshop begint om 10 uur en eindigt rond 16/17 uur.

Kosten: € 170,00

Algemene informatie

De opgegeven prijzen van de workshops zijn inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en materiaal.

De workshops worden gehouden voor hooguit 4 personen, zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden en je alle vragen kunt stellen die je wilt.

Locatie.

Het atelier van VanVilt bevindt zich in de Van de Pekstraat 114. Dit is dicht bij de pont en bij metrostation Noorderpark.

Aanmelden

Je kunt je via de email aanmelden: contact@vanvilt.nl

Je ontvangt dan een bevestiging via de email.

In de email vragen wij je het bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer. Zodra wij je betaling hebben ontvangen, is je inschrijving definitief. U ontvangt dan een bericht met de routebeschrijving en andere zaken die u wellicht mee moet nemen. Of waar je even rekening mee moet houden.

<!– Google tag (gtag.js) –>
<script async src=”https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-155799-2″></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());

gtag(‘config’, ‘UA-155799-2’);
</script>