Workshops

Basiscursus zaterdag 25 oktober 2014 10-17 uur

het leggen van de wol
het leggen van de wol

In de cursus leer je alle grondbeginselen van het vilten.

- het leggen van de wol en dat zodanig bewerken dat het een geheel wordt

- vilten met verschillende soorten wol

- het lassen van de wol (het aan elkaar bevestigen) door middel van het vilten rond een mal

- vilten met een naald

- ervaren wat kleur kan doen

 

Na deze cursus ben je in staat zelfstandig verder te gaan met het vilten. Uiteraard kom je met een aantal voorwerpen thuis.

Schalen en manden vilten: zaterdag 8 november 2014 10-17 uur

manden
manden

In deze workshop gaan we aan de slag met het maken van manden en of schalen. De manden en schalen worden rond een mal gemaakt. Dit kan plat of in 3D.

Het is een intensieve workshop. Je hebt dan ook de hele dag nodig om tot een mand of schaal te komen.

 

De cursus begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 17 uur.

 

Open werkplaats zaterdag 29 november 10-17 uur

Open werkplaats zaterdag 29 november 10-17 uur

In de open werkplaats kun je komen vilten wat je wilt. Wij bieden je veel expertise, vele soorten wol, ruimte om iets groters te maken en als je wilt kun je gebruik maken van de machine. Jij maakt het, wij bieden de helpende hand.

 

In de open werkplaats is er ruimte voor maximaal 4 personen Het is fijn als je van te voren laat weten wat je wilt maken zodat ik kan inschatten of we met zijn allen passen.

 

 

 

 

vanvilt doet het een keertje ergens anders

lamp van verschillende kleuren indigo
lamp van verschillende kleuren indigo

LAMP MET EEN REGENBOOG AAN NATUURLIJKE KLEUREN

Anneke Hoogervorst

 

16 november 2014

 

 

 

vilten lampen geven een prachtig transparant licht,

bijna toverachtig….’

 

In deze workshop wordt een lamp van vilt gemaakt, diameter 40 cm. Hij wordt rond van vorm met daaraan vast een ingevilt snoer. Afhankelijk van de kleuren, het leggen en andere technieken kan het patroon en de dessin per lamp verschillen. Ook kunnen er vezels in de lamp verwerkt worden. Het materiaal geverfd in de workshop van Leentje van Hengel is uitermate geschikt voor de lamp! Op de foto zie je een voorbeeld van een lamp die is gemaakt van verschillende tinten met indigo geverfde wol.

 

Wie is Anneke Hoogervorst?

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is nu al 10 jaar gegrepen door vilt en heeft zich gespecialiseerd in vilt voor interieur. Zij heeft zich toegelegd op het maken van wandbekleding, lampen en het bekleden van meubles. "Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!"

VanVilt websiteFB

 

Datum: 16 november 2014 / 10.00-16.30 uur

 

Prijs: € 125,00 inclusief koffie, thee en uitgebreide lunch en inclusief materiaal

 

Locatie:Atelier Fiberfusing, Amsteldijk-Zuid 180e, 1188 VN Nes aan de Amstel

Een route beschrijving wordt toegestuurd. Kom je met het openbaar vervoer dan bestaat de mogelijkheid dat wij je om 9.30 uur ophalen van het Amsterdam Bijlmer Arena station.

 

Registratie: fiberfusing@gmail.com met naam, adres en telefoonnummer 

Wandpaneel maken zaterdag 27 september 10-17 uur

tijdens de workshop gemaakt door 1 van de cursisten
tijdens de workshop gemaakt door 1 van de cursisten

Een vilten wandpaneel of wandkleed is erg mooi, maar ook goed voor de akoestiek. In deze workshop maken we een schilderij of wandkleed van vilt. De mogelijkheden zijn legio: gekleurd, verfijnd of grof, met veel structuur of juist heel strak. Het komt dus op je eigen gevoel of inbreng aan. VanVilt helpt je met de technieken om tot een mooi resultaat te komen.

 

Bij deze workshop moet je er van uit gaan dat je de hele dag bezig bent. Met name als je ook nog bijvoorbeeld kleurcombinaties of structuren wilt uitproberen. Daarna kan je het in een groter geheel maken. De wol is aanwezig Mocht je van je doek een schilderij willen maken, dan moet je zelf het frame kopen.

Aanmelden, kosten & locatie

Kosten

De prijs voor de workshops van een hele dag is €  90,00. Dit is inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en materiaal.

Een dag werken op het open atelier kost € 60,00, inclusief koffie/thee en een eenvoudige lunch. De materialen worden apart afgerekend. Je mag ook je eiegen materialen meenemen.

 

De workshops worden gehouden voor hooguit 4/5 personen, zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden en je alle vragen kunt stellen die je wilt.

 

Locatie

Het atelier van VanVilt bevindt zich in het souterrain van een woonhuis, in landelijk Noord. Hier worden de workshops gehouden. Het adres is: Kadoelenweg 328, 1035 NS Amsterdam.

 

Aanmelden

U kunt zich via de email aanmelden: contact@vanvilt.nl

U ontvangt dan een bevestiging via de email.

In de email vragen wij u het bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, is uw inschrijving definitief. U ontvangt dan een bericht met de routebeschrijving en andere zaken die u wellicht mee moet nemen. Of waar u even rekening mee moet houden.

Sloffen vilten, zaterdag 13 december 2014 10-17 uur

resultaat van september 2011
resultaat van september 2011

Nu het weer koud is,willen we warme voeten en gaan we weer sloffen vilten. In deze workshop maak je sloffen die geheel op maat gemaakt zijn.Je leert daardoor het volgende:

 

- welke maten moet je nemen?

- hoe bereken je hoe groot de mal moet zijn?

- hoeveel wol heb je nodig?

- het vilten rond de mal

- het geheel sluitend maken van de sloffen

 

Als je deze workshop gevolgd heb kan je vilten rond een mal en voor iedereen mooie en warme sloffen vilten.

Werken aan vilt

vilten rond een mal
vilten rond een mal

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is nu al 10 jaar gegrepen door vilt: "Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!" 

 

Anneke wil graag haar kennis en vaardigheden delen. Vandaar dat zij nu ook workshops geeft aan zowel particulieren als aan bedrijven

 

Wil je graag met een groep een workshop volgen? Dat kan! VanVilt kan een workshop geheel naar wens uitvoeren, ook op locatie.

Voor een foto-impressie klik hier