Workshops

vanvilt doet het een keertje ergens anders

lamp van verschillende kleuren indigo
lamp van verschillende kleuren indigo

LAMP MET EEN REGENBOOG AAN NATUURLIJKE KLEUREN

Anneke Hoogervorst

 

16 november 2014

 

 

 

vilten lampen geven een prachtig transparant licht,

bijna toverachtig….’

 

In deze workshop wordt een lamp van vilt gemaakt, diameter 40 cm. Hij wordt rond van vorm met daaraan vast een ingevilt snoer. Afhankelijk van de kleuren, het leggen en andere technieken kan het patroon en de dessin per lamp verschillen. Ook kunnen er vezels in de lamp verwerkt worden. Het materiaal geverfd in de workshop van Leentje van Hengel is uitermate geschikt voor de lamp! Op de foto zie je een voorbeeld van een lamp die is gemaakt van verschillende tinten met indigo geverfde wol.

 

Wie is Anneke Hoogervorst?

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is nu al 10 jaar gegrepen door vilt en heeft zich gespecialiseerd in vilt voor interieur. Zij heeft zich toegelegd op het maken van wandbekleding, lampen en het bekleden van meubles. "Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!"

VanVilt websiteFB

 

Datum: 16 november 2014 / 10.00-16.30 uur

 

Prijs: € 125,00 inclusief koffie, thee en uitgebreide lunch en inclusief materiaal

 

Locatie:Atelier Fiberfusing, Amsteldijk-Zuid 180e, 1188 VN Nes aan de Amstel

Een route beschrijving wordt toegestuurd. Kom je met het openbaar vervoer dan bestaat de mogelijkheid dat wij je om 9.30 uur ophalen van het Amsterdam Bijlmer Arena station.

 

Registratie: fiberfusing@gmail.com met naam, adres en telefoonnummer 

Lampen van vilt, zaterdag 7 juni,10-17 uur VOL

vilten lamp
vilten lamp

In deze workshop kun je een lamp maken van vilt. Je kunt dit doen rond een zelf meegebracht frame of je kunt een lamp vilten die frameloos is. De lamp kan zowel van dik als van dun vilt. Ook kunen er vezelsl in de lamp verwerkt worden.

 

Vilten lampen geven een prachtig transparant licht, bijna toverachtig.

zaterdag 28 juni 2014 Vilten uit de vacht 10-17 uur

zaterdag 28 juni 2014 Vilten uit de vacht 10-17 uur

Nu de schapen weer geschoren zijn, gaan we aan de slag met het vilten uit de vacht. Tijdens de workshop leer op verschillende manieren vilt maken, direct vanuit de vacht. Ook leer je dat niet alle vachten geschikt zijn om te vilten, maar dat je dan met andere technieken de vacht wel kunt gebruiken.

Wandpaneel maken zaterdag 8 maart 10-17 uur VOL

resultaten 11 december 2010
resultaten 11 december 2010

Een vilten wandpaneel of wandkleed is erg mooi, maar ook goed voor de akoestiek. In deze workshop maken we een schilderij of wandkleed van vilt. De mogelijkheden zijn legio: gekleurd, verfijnd of grof, met veel structuur of juist heel strak. Het komt dus op je eigen gevoel of inbreng aan. VanVilt helpt je met de technieken om tot een mooi resultaat te komen.

 

Bij deze workshop moet je er van uit gaan dat je de hele dag bezig bent. Met name als je ook nog bijvoorbeeld kleurcombinaties of structuren wilt uitproberen. Daarna kan je het in een groter geheel maken. De wol is aanwezig Mocht je van je doek een schilderij willen maken, dan moet je zelf het frame kopen.

Aanmelden, kosten & locatie

Kosten

De prijs voor de workshops van een hele dag is €  90,00. Dit is inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en materiaal. De workshops worden gehouden voor hooguit 4/5 personen, zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden en je alle vragen kunt stellen die je wilt.

 

Locatie

Het atelier van VanVilt bevindt zich in het souterrain van een woonhuis, in landelijk Noord. Hier worden de workshops gehouden. Het adres is: Kadoelenweg 328, 1035 NS Amsterdam.

 

Aanmelden

U kunt zich via de email aanmelden: contact@vanvilt.nl

U ontvangt dan een bevestiging via de email.

In de email vragen wij u het bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, is uw inschrijving definitief. U ontvangt dan een bericht met de routebeschrijving en andere zaken die u wellicht mee moet nemen. Of waar u even rekening mee moet houden.

Werken aan vilt

vilten rond een mal
vilten rond een mal

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is nu al 10 jaar gegrepen door vilt: "Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!" 

 

Anneke wil graag haar kennis en vaardigheden delen. Vandaar dat zij nu ook workshops geeft aan zowel particulieren als aan bedrijven

 

Wil je graag met een groep een workshop volgen? Dat kan! VanVilt kan een workshop geheel naar wens uitvoeren, ook op locatie.

Voor een foto-impressie klik hier