Workshops

Viltweek in Portugal 22 t/m 27 juni 2014

Viltweek in Portugal 22 t/m 27 juni 2014

Eind juni van het volgende jaar organiseren Anneke Hoogervorst en Karin Sligter een viltweek op het landgoed Vale Dominio do Mondego in Portugal. Tijdens deze viltweek kun je helemaal laten gaan met het vilten. Je overnacht in een kamer in een quinta en het ontbijt, lunch en diner worden gemaakt met de biologische produkten die op het van het landgoed worden verbouwd. Ookwordt er gedineerd bij restaurantjes in de omgeving. Ondanks het harde werken, kom je volledig tot rust in de mooie omgeving.

 

De viltweek is zowel voor beginners als voor gevorderden. Iedereen begint met het vilten van een lap, zodat je de wol van de schapen in de vingers krijgt. Op het landgoed worden de zeldzame Bordeleira schapen gehouden en met deze wol gaan we met name aan de slag. Daarna kunnen we rond een mal gaan vilten aan bijvoorbeeld een tas of sloffen. Dan is het gebruik van andere wol ook een mogelijkheid.

De invulling van de viltweek is ook aan de deelnemers. Wil je eindelijk de rust hebben om een groter project uit te voeren, dan kan dit. Onder de professionele begeleiding van Anneke, wordt je door het proces geleid en kunnen eventuele moeilijkheden besproken worden. Wil je nu eens goed alle finesses van het vilten leren, zowel plat als 3-D, dik of dun, glad of wollig, dan kan dat vanzelfsprekend ook.

 

Kijk voor meer informatie op Dominio Vale do Mondego. Voor vragen kun je ook terecht bij VanVilt.

 

Algemeen programma:

Dag 1: aankomst in de middag, uitgebreid diner

Dag 2: wandeling over het landgoed, 's middags eerste workshop

Dag 3: hele dag workshop vilten

Dag 4: hele dag vilten

Dag 5: vilten, 's middags bezoek aan weeffabriek/museum,

Dag 6: ochtend vrij: 's middags vilten

Dag 7: vertrek na het ontbijt

 

Alle dagen wordt er een uitgebreid ontbijt, lunch en diner geserveerd.

 

Kosten:

- verblijf in een 2 persoons studio, euro 750.00 p.p (90,00 1-persoonstoeslag)

- verblijf in 2-persoons tent &-bed euro 695,00.

 

De prijzen zijn exclusief de vlucht en vervoer van en naar het vliegveld, verzekering.

 

zaterdag 17 mei 2014 Vilten uit de vacht 10-17 uur

zaterdag 17 mei 2014 Vilten uit de vacht 10-17 uur

Nu de schapen weer geschoren zijn, gaan we aan de slag met het vilten uit de vacht. Tijdens de workshop leer op verschillende manieren vilt maken, direct vanuit de vacht. Ook leer je dat niet alle vachten geschikt zijn om te vilten, maar dat je dan met andere technieken de vacht wel kunt gebruiken.

Wandpaneel maken zaterdag 8 maart 10-17 uur VOL

resultaten 11 december 2010
resultaten 11 december 2010

Een vilten wandpaneel of wandkleed is erg mooi, maar ook goed voor de akoestiek. In deze workshop maken we een schilderij of wandkleed van vilt. De mogelijkheden zijn legio: gekleurd, verfijnd of grof, met veel structuur of juist heel strak. Het komt dus op je eigen gevoel of inbreng aan. VanVilt helpt je met de technieken om tot een mooi resultaat te komen.

 

Bij deze workshop moet je er van uit gaan dat je de hele dag bezig bent. Met name als je ook nog bijvoorbeeld kleurcombinaties of structuren wilt uitproberen. Daarna kan je het in een groter geheel maken. De wol is aanwezig Mocht je van je doek een schilderij willen maken, dan moet je zelf het frame kopen.

Lampen van vilt, zaterdag 7 juni,10-17 uur VOL

vilten lamp
vilten lamp

In deze workshop kun je een lamp maken van vilt. Je kunt dit doen rond een zelf meegebracht frame of je kunt een lamp vilten die frameloos is. De lamp kan zowel van dik als van dun vilt. Ook kunen er vezelsl in de lamp verwerkt worden.

 

Vilten lampen geven een prachtig transparant licht, bijna toverachtig.

Aanmelden, kosten & locatie

Kosten

De prijs voor de workshops van een hele dag is €  90,00. Dit is inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en materiaal. De workshops worden gehouden voor hooguit 4/5 personen, zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden en je alle vragen kunt stellen die je wilt.

 

Locatie

Het atelier van VanVilt bevindt zich in het souterrain van een woonhuis, in landelijk Noord. Hier worden de workshops gehouden. Het adres is: Kadoelenweg 328, 1035 NS Amsterdam.

 

Aanmelden

U kunt zich via de email aanmelden: contact@vanvilt.nl

U ontvangt dan een bevestiging via de email.

In de email vragen wij u het bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, is uw inschrijving definitief. U ontvangt dan een bericht met de routebeschrijving en andere zaken die u wellicht mee moet nemen. Of waar u even rekening mee moet houden.

Werken aan vilt

vilten rond een mal
vilten rond een mal

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is nu al 10 jaar gegrepen door vilt: "Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!" 

 

Anneke wil graag haar kennis en vaardigheden delen. Vandaar dat zij nu ook workshops geeft aan zowel particulieren als aan bedrijven

 

Wil je graag met een groep een workshop volgen? Dat kan! VanVilt kan een workshop geheel naar wens uitvoeren, ook op locatie.

Voor een foto-impressie klik hier