Workshops

3d vilten: Manden, schalen, sloffen of een catcave: zaterdag 7 november

Saartje houdt van haar cave
Saartje houdt van haar cave

In deze workshop gaan we aan de slag met het maken van stevige manden, schalen, sloffen of katten holen. De manden zijn zo stevig dat ze goed gebruikt kunnen worden voor hout of tijdschriften. Een sieraad voor je kamer, Katten zijn dol op dit warme eigen plekje. de sloffen zijn vanzelfsprekend heerlijk warm.

 

Alle voorwerpen worden rond een mal gemaakt. Aangezien ze van dik vilt gemaakt worden, is het een arbeidsintensieve klus. Je hebt dan ook de hele dag nodig om tot een mooi resultaat te komen.

 

De cursus begint om 10 uur en duurt tot ongeveer 17 uur.

 

 

 

Lampen van vilt, zaterdag 3 oktober 2015,10-17 uur

vilten lampjes in allerlei kleuren en wolsoorten
vilten lampjes in allerlei kleuren en wolsoorten

In deze workshop kun je een lamp maken van vilt. Je kunt dit doen rond een zelf meegebracht frame of je kunt een lamp vilten die frameloos is. De lamp kan zowel van dik als van dun vilt. Ook kunnen er vezels in de lamp verwerkt worden.

 

Vilten lampen geven een prachtig transparant licht, bijna toverachtig.

Wandpaneel maken zaterdag 10 oktober 10-17 uur

tijdens de workshop gemaakt door 1 van de cursisten
tijdens de workshop gemaakt door 1 van de cursisten

Een vilten wandpaneel of wandkleed is erg mooi, maar ook goed voor de akoestiek. In deze workshop maken we een schilderij of wandkleed van vilt. De mogelijkheden zijn legio: gekleurd, verfijnd of grof, met veel structuur of juist heel strak. Het komt dus op je eigen gevoel of inbreng aan. VanVilt helpt je met de technieken om tot een mooi resultaat te komen.

 

Bij deze workshop moet je er van uit gaan dat je de hele dag bezig bent. Met name als je ook nog bijvoorbeeld kleurcombinaties of structuren wilt uitproberen. Daarna kan je het in een groter geheel maken. De wol is aanwezig Mocht je van je doek een schilderij willen maken, dan moet je zelf het frame kopen.

Aanmelden, kosten & locatie

Kosten

De opgegeven prijzen van de workshops zijn inclusief koffie/thee, eenvoudige lunch en materiaal.

 

Een dag werken op het open atelier kost € 60,00, inclusief koffie/thee en een eenvoudige lunch. De materialen worden apart afgerekend. Je mag ook je eigen materialen meenemen.

 

De workshops worden gehouden voor hooguit 4/5 personen, zodat iedereen zo goed mogelijk geholpen kan worden en je alle vragen kunt stellen die je wilt.

 

Workshop manden/schalen/sloffen/catcave maken € 100,00

Workshop lampen maken: € 120,00

Workshop wandpaneel € 100,00

 

 

Locatie

Het atelier van VanVilt bevindt zich in het souterrain van een woonhuis, in landelijk Noord. Hier worden de workshops gehouden. Het adres is: Kadoelenweg 328, 1035 NS Amsterdam.

 

Aanmelden

U kunt zich via de email aanmelden: contact@vanvilt.nl

U ontvangt dan een bevestiging via de email.

In de email vragen wij u het bedrag over te maken op ons bankrekeningnummer. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen, is uw inschrijving definitief. U ontvangt dan een bericht met de routebeschrijving en andere zaken die u wellicht mee moet nemen. Of waar u even rekening mee moet houden.

Werken aan vilt

vilten rond een mal
vilten rond een mal

Anneke Hoogervorst -de oprichtster van VanVilt- is nu al 10 jaar gegrepen door vilt: "Elke keer weer ben ik verrukt door de prachtige kleuren en structuren die je met vilt kunt maken. Experimenten leveren elke keer weer nieuwe verrassingen op. Of het nu gaat om een prachtige lap of een eindproduct. Met vilt kan zoveel!" 

 

Anneke wil graag haar kennis en vaardigheden delen. Vandaar dat zij nu ook workshops geeft aan zowel particulieren als aan bedrijven

 

Wil je graag met een groep een workshop volgen? Dat kan! VanVilt kan een workshop geheel naar wens uitvoeren, ook op locatie.

Voor een foto-impressie klik hier