Interieur

Water voor scheidingswand

detail: water van de Amstel
detail: water van de Amstel

Projectinrichter Robin Witteveen, heeft VanVilt verzocht om vilt te maken voor een scheidingswand. Aangezien Robin erg houdt van water, wilde hij graag dat wij de Amstel voor hem probeerden te verbeelden in vilt.

Zie hier het resultaat (februari 2015)

Lamp Finn, frameloze lamp met doorlopend snoer

Lamp Finn
Lamp Finn

Lamp Finn is een geheel uit vilt gemaakte lamp. De lamp heeft geen frame. Finn is gemaakt van 1 cm dik vilt, dan doorloopt in het snoer. Finn is 36 cm hoog en heeft een diameter van 70 cm aan de onderkant. 

Finn wordt hier getoond in wolwit, maar kan in bijna elke kleur geleverd worden.

 

Wilt u Finn bestellen, dan kan dat via de webshop of stuur ons een email.

Een variatie op de knotted lamp: ovaal en in antraciet

boven de keuken tafel
boven de keuken tafel

Naar aanleiding van ons geknoopte lamp: knotted is VanVilt benaderd door een particulier voor een aangepaste versie. De lamp moest boven de tafel in de keuken passen. Voor deze opdrachtgever hebben we een lamp geknoopt in een ovale vorm. Passend bij de (natuur)grijze tinten in het interieur is gekozen voor antaciet gekleurde koorden. Een groot contrast met de eerder wit geknoopte lamp. Wel een prachtig resultaat.

 

Meer foto's klik hier

Geknoopte lamp van vilten koorden

De lamp boven de tafel in de Steekterpoort
De lamp boven de tafel in de Steekterpoort

VanVilt heeft voor een nieuw gebouwd bedieningscentrum in Alphen aan de Rijn een vilten lamp ontworpen. De lamp mocht opvallen, een bijdrage leveren aan verbetering van de akoestiek en moest een diameter hebben van 180 cm.

 

Uit de diverse schetsontwerpen is gekozen voor de lamp die is geknoopt van vilten koord. In totaal heeft VanVilt ca.400 meter snoer gevilt, dat in zijn geheel is geknoopt tot een lamp. Wil je meer foto's  zien? klik hier

 

De opdrachtgever voor de lamp was architectenbureau BKVV.

 

 

Simpele Ikea-kast wordt beauty

de kast in zijn geheel,als je de gang binnenkomt (particulier bezit)
de kast in zijn geheel,als je de gang binnenkomt (particulier bezit)

In het voorjaar van 2012 heeft VanVilt een aantal Ikea kasten bekleed met vilt. De opdrachtgeefster werd gek van de slechte akoestiek in haar gang. Samen met haar hebben we de mogelijkheden besproken en kwamen tot het bekleden van kasten met vilt.

Het vilt moest qua kleur en dessin aansluiten bij de rest van het interieur, maar zeker bij het schilderij dat in de gang hangt.VanVilt heeft vilt ontworpen dat bestaat uit diverse kleuren groen en blauw. Het doet denken aan het kleurverloop van de zee.

De kasten zijn geheel bekleed met vilt. Ook de deurtjes zijn met vilt bekleed, zodat de kast als een geheel toont. De opdrachtgeefster en wij waren blij verrast door de chique uitstraling van de kast, na het bekleden.

Voor meer foto's klik hier

VanVilt heeft een eigen collectie interieurprodukten, voor groot en klein, voor lijf en voor leven. Een breed assortiment kussens en dekens, maar ook lampjes waarbij de stijl van VanVilt duidelijk naar voren komt: eenvoudig, maar stijlvol, de wol mag haar kunsten tonen.

 

Daarnaast maakt VanVilt in opdracht diverse ontwerpen en produkten. In nauw overleg met de opdrachtgever wordt een eerste ontwerp gemaakt, die wat betreft uitstraling en kleur bij de omgeving past. Na het maken van enkele stalen wordt in samenspraak het uiteindelijke ontwerp uitgevoerd. Voor voorbeelden van eigen ontwerp (o.a. voor particulieren) klik hier. Voor uitgevoerde opdrachten naar ontwerp van designers: klik hier.

 

Alle produkten uit onze eigen collectie kunt u vinden in de winkel.

Vloerkleed Blijke

detail van Blijke
detail van Blijke

VanVilt heeft een nieuw vloerkleed ontworpen, genaamd Blijke. Het kleed heeft een reliefpatroon, door het gebruik van 3 verschillende soorten schapenwol: Drents Heideschaap, Texelaar en Leicester. Het samenspel tussen de stuggere lokken van het heideschaap, de fijne krullen van het leicesterschaap en de "steile" haren van de Texelaar resulteert in een warm en boeiend kleed. Blijke kan in verschillende maten gemaakt worden. In de webshop is Blijke te bestellen in het formaat 180 x 180 cm.

Lamp Koosie

Koosie tafellamp
Koosie tafellamp

VanVilt heeft een nieuwe collectie lampen ontwikkeld: Koosie. Een wollig lampje, met een schapen bont vacht, maar toch zo dun dat het lamplicht prachtig schijnt als het donker is. Koosie is verkrijgbaar als hanglamp en als tafellampje. De hanglamp is verkrijgbaar met een diameter van 20 cm. Koosie kan vanzelfsprekend ook op maat gemaakt worden.

 

Klik hier als je naar de webshop wilt gaan.

Vilten zitting voor Eames-kuipstoeltje

vilten kuipjes, gemÍleerd beige (particulier bezit)
vilten kuipjes, gemÍleerd beige (particulier bezit)

VanVilt is gevraagd zittingen te maken voor Eames kuipstoeltjes. De kussentjes moesten zowel geheel naadloos zijn, als het hele kuipje bedekken. VanVilt heeft deze kuipjes gemaakt van ambachtelijk vilt dat 2 centimeter dik is. De boven-, onder en zijkanten lopen naadloos in elkaar over.

Januari 2011

Lamp

Lamp

Sinds januari 2008 heeft VanVilt heeft een lampje in de collectie. Het lampje is geheel van vilt en heeft geen frame. Het lampje is in elke gewenste kleur te bestellen. De lamp wordt ook geleverd met een geheel ingevilt snoer. Diameter 24 cm.

page loading