in opdracht van ontwerpers

Design opdrachten

Sinds haar oprichting heeft VanVilt voor verschillende ontwerpers concepten in vilt uitgevoerd. Onze vakkennis gecombineerd met hun ideeën heeft tot prachtige ontwerpen geleid.
Voor een foto overzicht van onze design opdrachten klikt u hier

Vilten strepen op gordijnen

een panorama foto
een panorama foto

VanVilt heeft naar een ontwerp van i-29 vilten strepen op gordijnen aangebracht. Het vilt moest dezelfde melange hebben als de lampen en het vilt op de planken. VanVilt heeft hiervoor een dun vilt ontwikkeld dat uit 2 tinten en wolsoorten is opgebouwd. Daarnaast moesten de schuine strepen precies aansluiten op de planken.

(mei 2011)

Lampen voor reclamebureau

lamp door ons hoedje genaamd
lamp door ons hoedje genaamd

Voor een nieuw gedeelte van reclamebureau DDB Tribal heeft VanVilt lampen bekleed met ambachtelijk vilt. Ook de snoeren zijn geheel ingevilt, zodat het lijkt alsof de lampen uit het vilten plafond komen. Aangezien de melange van het vilt geheel op het industriele vilt van de omgeving moest lijken, is het vilt opgebouwd uit verschillende kleuren en lagen. De lampen vormen een onderdeel van het ontwerp van i-29: een geheel met vilt bekleed kantoor.

(april 2011)

Balie elementen voor nieuw gebouw van ZLTO Zuid

entree begane grond
entree begane grond

Voor het nieuwe gebouw van ZLTO in Den Bosch heeft VanVilt voor 4 verdiepingen elementen/kasten van een naadloze vilten hoes voorzien. De verschillende elementen vormen tesamen 4 balies. VanVilt heeft 8 verschillende vormen hoezen gevilt, uiteenlopend van hockers en lage kasten tot een kast van 1,90 hoog bij 1,90 m breed. Alle hoezen zijn met plantaardige pigmenten in 3 tinten Rubia-rood geverfd door Leentje Hengel. Concern tekende voor het ontwerp. In totaal zijn er 29 kasten door VanVilt gemaakt.

(november 2010)

The Brainwave Sofa

The Brainwave Sofa

Unfold heeft in zomer 2009 VanVilt benaderd voor het bekleden van haar bank "The Brainwave Sofa". De bank is geheel bekleed met naadloos vilt.

Voor een korte fotoreportage over het "invilten" van de bank klik hier.

The Chankley Bore

The Chankley Bore

Ontwerper Maarten Baas heeft in opdracht van Established & Sons een serie kastjes ontworpen: The Chankley Bore. VanVilt heeft in deze serie een tweetal kastjes naadloos ingevilt (2008)

Stadskantoor Enkhuizen

transparante witte kappen
transparante witte kappen

Zomer 2007 heeft VanVilt in samenwerking met Dockz lampenkappen ontworpen en gevilt voor het vernieuwde stadskantoor in Enkhuizen. Het ging om twee soorten lampenkappen: een transparante witte voor boven de balie en een zwart/bruine dichte vilten kap als markeringspunt boven de spreekruimtes. In totaal zijn er 10 lampen gemaakt. Voor een kleine impressie klikt u hier.

Lamp Dart Soft

Dart Soft getoond op de woonbeurs 2007
Dart Soft getoond op de woonbeurs 2007

Ontwerper Martijn Hoogendijk van Storeage zocht in de serie van zijn lampen een uitvoering in vilt. Speciaal voor hem ontwikkelde VanVilt een vilten uitvoering: een lamp geheel vervaardigd van dik vilt, waarin geen frame verwerkt zit. (2007)

Wandkleed in Stadsschouwburg van Gouda

Wandkleed in Stadsschouwburg van Gouda

Voor een wandkleed in de Stadsschouwburg van Gouda heeft Gerwin Smit VanVilt gevraagd 50 m2 meter vilten lappen te maken. Deze lappen zijn tezamen met andere materialen bij elkaar gevoegd tot 1 groot wandkleed. Dit kleed is te zien in de Gouden Zaal van de Stadsschouwburg (2005).

Daarna heeft VanVilt voor deze ontwerper nog vilten lappen gemaakt voor 2 prive wandkleden.

Seamless chair Bert Jan Pot

seamless chair back
seamless chair back

Bert Jan Pot was de eerste ontwerper die VanVilt inschakelde voor het realiseren van zijn ontwerp. VanVilt moest voor hem een naadloze stoel vilten. Dit resulteerde in de seamless chair, welke door Museum Boymans van Beuningen in de collectie is opgenomen. (2005)

page loading