VanVilt

Ambachtelijk vilt voor het interieur

VanVilt ontwerpt vilten producten voor het interieur, zoals wandbekleding, lampen en vloerkleden. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gevilt.

VanVilt vilt zowel eigen ontwerpen, als in opdracht

Daarnaast geeft VanVilt leuke en inspirerende workshops.

Design District; hidden leaves (vilten wandbekleding)
Design District; hidden leaves (vilten wandbekleding)

Interieur

lamp Diva, geheel van vilt, met natuurlijke ingredienten geverfd
lamp Diva, geheel van vilt, met natuurlijke ingredienten geverfd

De collectie van VanVilt omvat inmiddels een serie inspirerende interieurproducten. Lampen, stoelen, plaids, wandkleden en vloerkleden geven een persoonlijke tint aan hedendaags wonen.

Je kunt ook een aantal producten vinden in onze webshop.

  

Speciale projecten

wandkleed in opdracht van Gerwin Smit
wandkleed in opdracht van Gerwin Smit

Tenslotte werkt Van Vilt regelmatig mee aan speciale projecten, onder meer op het gebied van mode, kunst en communicatie. Ook op dit vlak blijkt de combinatie van ambacht en creativiteit verrassend speelse resultaten op te leveren. 

De eerste opdracht kwam van Piet Boon (2004). VanVilt werd gevraagd vilten corsages en armbanden te maken voor de presentatie op de woonbeurs.

Cast Iron heeft VanVilt in 2005 gevraagd om mutsen en sjaals te ontwerpen en te produceren voor de heren wintercollectie 2005/2006.

Voor een wandkleed in de Stadsschouwburg van Gouda heeft Gerwin Smit VanVilt gevraagd 50 m2 meter vilten lappen te maken. Deze lappen zijn tezamen met andere materialen bij elkaar gevoegd tot 1 groot wandkleed. Dit kleed is te zien in de Gouden Zaal van de Stadsschouwburg (2005).

Daarna heeft VanVilt voor deze ontwerper nog vilten lappen gemaakt voor 2 prive wandkleden.

Reclamebureau  De Werkvloer heeft VanVilt benaderd voor het vilten van omslagen voor organizers (2005).

Voor een foto indruk van deze speciale projecten klik hier.

Geboortedeken

geboortedeken voor InÚs
geboortedeken voor InÚs

Eén van de bijzonderste ervaringen uit het leven is de geboorte van een kind. De liefde, de warmte, die je direct voelt. De tijd die even stil lijkt te staan door de geboorte van dit unieke wezentje. Het zijn herinneringen die je zo lang mogelijk wilt bewaren.

Graag wil je die liefde doorgeven aan je baby'tje. Je wilt laten weten dat het gewenst is en dat het voor jou een heel speciaal moment is. Een moment om je leven lang bij stil te staan.
Juist voor het bewaren van dat speciale moment en gevoel, is er nu de geboortedeken. Een met liefde en aandacht gevilt dekentje, waar de naam en geboortedeatum van je kindje op gevilt is. Een heerlijk zacht en soepel dekentje, dat je baby'tje behaaglijk warm houdt.

De geboortedeken kun je geheel naar je persoonlijke stijl samenstellen. Door de keuze uit verschillende dessins en de naam van je baby'tje in de door jou gekozen kleur, is dit een uniek welkomstcadeau.

 

In de winkel kunt u kiezen uit diverse dessins. In het midden wordt de naam en/of datum ingevilt. U kunt voor de naam kiezen uit diverse kleuren.

Om een dekentje te bestellen kunt u hier klikken.

Een warm begin

stippendekens
stippendekens

VanVilt is begonnen met het ontwerpen van accessoires voor baby's en peuters, zoals slofjes, mutsen en sjaals. Een zachte en warme omgeving leek ons de beste start.

Later zijn daar de bekende dekentjes bij gekomen, zowel in polka dot als in andere stijlen.

Voor een overzicht kun je direct naar onze winkel gaan of bezoek de volgende verkoopadressen

Eerste collectie

Kraagje flessegroen blauw
Kraagje flessegroen blauw

VanVilt werd opgericht door Anneke Hoogervorst en startte in 2003 met een eerste collectie babyslofjes. Inmiddels heeft Van Vilt een breed assortiment leef- en lijftextiel voor baby's en peuters. Mutsen, sjaals, dekens en kussens dragen bij aan een warme en veilige omgeving voor de allerkleinsten.